« Ouwe sok / Neie sok»

Gepubliceerd op 15-04-2021

Minder dan 7 weken nadat we begonnen met onze inzamelcampagne liggen er al ruim 60.000 sokken in onze opslag. Ouwe sokken en Neie sokken. En dat roept vragen op. Want wat gebeurt er na onze recordpoging met al deze sokken? Het antwoord: ’n hoop!
 
Derde leven

Al bij de eerste uiting in de pers raakte ’n Ouwe Sok in gesprek met Stichting Praat. Zij gebruiken oude kleding om kindermishandeling in Nederland bespreekbaar te maken. En dat is nodig want in Nederland worden er jaarlijks 119.000 kinderen mishandeld. 50 daarvan overleven de mishandeling niet.

Eén van de projecten waar de stichting aan werkt is ‘Nederland hangt de vuile was buiten’, een waslijn ter lengte van de Afsluitdijk. ’n Ouwe Sok ondersteunt dit initiatief en biedt haar voorraden aan voor dit mooie doel. Denk daarbij aan de waslijn, wasknijpers en zo veel ouwe sokken als zij kunnen gebruiken.

Tshirt van der Laan.jpg

Eerste leven

Naast ouwe sokken krijgen wij ook ontzettend veel neie sokken binnen (momenteel 50% van het geheel). Goed nieuws want in Nederland leven 58.000 mensen die afhankelijk zijn van de kledinginzamelingbank. Maar waar broeken en truien beschikbaar zijn voor een tweede leven worden sokken en ondergoed standaard vernietigd. Daarom bieden wij al onze nieuwe sokken na de recordpoging aan aan Helmondse (of Nederlandse) mensen die leven in armoede. Wij zoeken momenteel naar de juiste partners om de sokken bij de juiste mensen te krijgen.
 
Laatste leven

Ouwe sokken die overblijven krijgen een laatste leven bij diverse culturele projecten (zoals nieuwe activiteiten van ’n Ouwe Sok) en bij de recylcingbak. Heb jij een project of ideeën waarvoor jij ouwe sokken nodig hebt? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee!

Verdelen-1618517659.jpg