Stop je geld in 'n Ouwe Sok

(maar dan wel die van ons)

Wist jij dat er in Helmond ruim 2.500 kinderen leven onder de armoedegrens? Ongeveer 400 daarvan gaan dagelijks naar school zonder ontbijt. Helaas kunnen we daar geen verandering in brengen. Wel kunnen we aandacht vragen voor deze doelgroep én geld inzamelen om alle 2.500 kinderen de dag van hun leven te geven. En dat allemaal met behulp van jouw Ouwe Sok. 

Crowdfunding 2.png

De kinderen

Inmiddels hebben we € 25.867,25 opgehaald voor de Helmondse kinderen die leven onder de armoedegrens. Dat is iets meer dan € 10,- per kind. In overleg onze partner Stichting Leergeld zijn we nu aan het onderzoeken hoe we met dit geld zoveel mogelijk kinderen de dag van hun leven kunnen bezorgen. Dat doen wij onder andere door samen te werken met Helmondse bedrijven en organisaties als Museum Helmond, Helmond Sport en Pathé Helmond.

Het bedrag dat we hebben opgehaald komt onder andere uit donaties van bedrijven en particulieren, onze veiling en diverse activiteiten rondom de recordpoging. Benieuwd naar de tientallen donateurs? Neem dan een kijkje op de desbetreffende pagina. Wil je meer weten wat wij met het opgehaalde geld gaan doen? Kijk dan even op de pagina 'de kinderen'. Wil jij zelf een bijdrage geven voor het goede doel? Doe dan mee met onze crowdfunding of neem contact met ons op.

De recordpoging

Op 2 en 3 april streden we met tientallen vrijwilligers om het Guinness World Record 'Langste Waslijn met Sokken'. Met 5.748 meter kwamen we 319 meter tekort om het huidige record te verbreken. Maar met een tussenstand van € 23.836,25 voor de kinderen onder de armoedegrens én interviews op zowel regionale als landelijke media werd ons doel meer dan bereikt. Meer informatie lees je in het artikel 'Onze recordpoging in cijfers'.

Inmiddels verkennen we de mogelijkheden om in 2024 een nieuwe poging te wagen, mits we een enthousiast team bij elkaar kunnen krijgen. Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor het project? Meld je dan aan via het inschrijfformulier. Wil je als bedrijf iets betekenen? Neem dan contact met ons op.